0

Отпадналият на осминафиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис Рафаел Надал призна, че има по-важни неща в живота от спорта.

"Сега трябва да се върна вкъщи и да се заема с неща, които са по-важни от тениса", отбеляза 36-годишният испанец. Известно е, че съпругата му е бременна и двамата чакат първото си дете. Според медиите в Испания тя е била хоспитализирана, но самият тенисист увери, че "всичко е наред".

"Ще вземем решение какво ще се случи, като личният ми живот е на първо място пред професионалния ми живот", увери Надал.

Запитан дали тази загуба означава край на сезона за него, той отговори, че "ако всичко върви добре", предвижда да играе в Европа през есента, което включва Мастърс турнира в Париж, финалния Мастърс, както и финалите на Купа "Дейвис".

Въпреки всичко Рафаел Надал може да се върне на първо място в световната ранглиста на АТР следващия понеделник, при положение, че Карлос Алкарас и Каспер Рууд не стигнат до финал в турнира.

"За мен беше чудо, че Рафа спечели Откритото първенство на Австралия и "Ролан Гарос". Какво да кажа? Той е нашата икона, той е най-хубавият пример в нашия спорт", коментира сънародникът му и бивш номер 2 в света Алекс Кореча.