0

Ш ефовете на Ред Бул планират да предложат нов договор на своя световния шампион във Формула 1 Макс Верстапен, което ще гарантира бъдещето на пилота в отбора. Настоящият контракт на нидерландеца е до края на 2023 г., а веднага, след като спечели титлата, той на няколко пъти заяви, че иска да остане завинаги в Ред Бул.
„Още в обиколката след финала в Абу Даби попитах по радиото дали мога да остана в отбора още 10 или 15 години – заяви на галата на ФИА Верстапен, който получи купата за световната титла от досегашния президент на федерацията Жан Тод. – Щастлив съм в Ред Бул, тук не става въпрос само за работата ни във Формула 1, с екипа се забавляваме, интересно ни е. Това е важно, защото не става въпрос само за представянето на пистата, трябва и да се забавляваш докато участваш в състезанията.”
Вицешампионът Люис Хамилтън обаче може да бъде наказан заради бойкота си на галата в Париж. Той и босът на Мерцедес Тото Волф не се явиха на награждаването, след като Люис драматично загуби световната титла от Верстапен в последната обиколка в Абу Даби.


Новият президент на ФИА Мохамед Бен Сулайем каза, че британският пилот може да бъде санкциониран с глоба или порицание, което води до наказание с 10 места в решетката за откриването на сезон 2022 в Бахрейн.