0

П родължаващата сага с Новак Джокович и евентуалното му депортиране от Австралия започва да дотяга на другите звезди в тениса. Рафаел Надал заяви, че Australian Open ще е страхотен турнир, независимо дали сърбинът ще играе или не. 

"Честно казано, започвам да се уморявам от цялата ситуация. Няма нито един тенисист в историята, който е по-важен от събитие. Ако играе, добре, ако не играе, Australian Open ще е страхотен турнир. И ще е така, независимо дали той играе или не", каза Надал.

Той заяви още, че не е съгласен с много от нещата, които Джокович е направил напоследък: "От моя гледна точка все още има много въпроси, които трябва да получат отговор. Мисля, че би било добре всичко да се изясни скоро. Всеки избира пътя си. Уважавам Новак като човек, разбира се, като спортист също, без съмнение. Наистина го уважавам, макар че не съм съгласен с много неща, които направи в последните две седмици."

 

 

Александър Зверев също се изказа в подобен дух: „Всичко това нямаше да е такава драма, ако не включваше световния №1. За всичко друго не мога да коментирам, защото не съм политик. Разбирам позицията на Австралия, но те трябваше да са ясни предварително. Не е много честно човек да дойде тук и да не може да играе."

Световният №3 Стефанос Циципас, който преди няколко дни каза, че Джокович е направил така, че всички ваксинирани тенисисти "да изглеждат като глупаци", отказа да отговаря на въпроси за Новак. 
"Това се коментира навсякъде, във всички новини в последните седмици. Получава голямо внимание. Аз предпочитам да говоря за тенис", каза Циципас.

Носителката на две титли от Големия шлем Гарбине Мугуруса също предпочита да не се обсъжда толкова темата с Джокович.

"Мисля, че всички искаме да продължим нататък. Всичко това можеше да бъде избегнато, както всички ние направихме, като се ваксинирахме и направихме всички неща, които трябваше, за да дойдем тук. Всички знаехме правилата много ясно. Просто трябва човек да ги следва. Не мисля, че е толкова трудно", коментира Мугуруса.

Наоми Осака каза, че се надява всичко случващо се да не повлияе на образа, който Джокович ще остави. "Той е толкова велик тенисист, ще е тъжно някои хора да го запомнят по този начин", каза Осака.

Джокович бе задържан след разпит с имиграционните, а решението на съда по повторно отнетата му виза трябва да стане ясно тази нощ.