0

77 състезатели са заявили участие в юбилейното 20-о издание на националния турнир по тенис за мъже "Амбинор Къп", който ще се състои на червените кортове на ТК "Левски" в София от 6 до 11 май.

Новото тази година е, че шампионът ще заработи 1500 лв., което е с 500 повече от миналата. Бонусът бе обявен от д-р Петър Велев, собственик на основния спонсор на надпреварата, който освен наградния фонд от 2500 лева осигурява и продукти за възстановяване за всеки един играч."20 години не са малко време – отчете д-р Велев. - Не сме очаквали, че то ще мине толкова бързо, ще сме така постоянни и ще продължаваме с първоначалната идея да дадем възможност за изява на младите и перспективни българи“.

Президентът на тенис федерацията Стефан Цветков обяви, че победителят ще получи и самолетен билет за състезание от АТП или ITF, осигурен от федерацията. Освен това през есента ще се проведе още един турнир "Амбинор Къп" на Националния тенис център, а на него ще играят и жени.

"Имах честта да спечеля първото издание. С това състезание се открива сезонът на клей и затова е много полезно за всички, а става и страхотна атмосфера", увери двукратният шампион и бивш национал за купа "Дейвис" Илия Кушев.