0

Т рикратната световна шампионка по колоездене в дисциплината "Мадисън" Ейми Питерс (Нидерландия) е поставена в кома, след като е претърпяла и операция, причинени от тежко падане по време на тренировка в Испания. Това съобщи Колоездачният съюз на Нидерландия.
30-годишната Питерс e eдна от най-силните състезателки и национална шампионка в шосейните състезания. Тя е претърпяла операция за премахване на натиска върху мозъка й, причинен от падането и удара, и нейният екип казва, че "ще бъде възможно да се направи оценка на възможните щети", когато лекарите я събудят след няколко дни. След това ще стане ясно и как точно ще бъде организирано възстановяването й и дали ще има негативни последици.
От Колоездачният съюз на Нидерландия обявиха, че за момента няма да правят повече изявления за нейното състояние и помолиха всички участници в съвместната тренировка и свидетели да спазват поверителност.


Питерс спечели световните титли в дисциплината "Мадисън" през 2019-а, през 2020-а и през 2021-а година заедно с Кирстен Вилд. Но на олимпийските игри това лято в Токио пропусна да си тръгне с каквото и да било отличие, тъй като се нареди четвърта.