0

С ветовната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек спечели трудна победа срещу непоставената германка Жул Нимайер с 2:6, 6:4, 6:0 за 2.24 минути игра. Така полякинята се класира за своя първи четвъртфинал на Откритото първенството на САЩ по тенис.

Нимайер постави сериозни трудности на Швьонтек в началото, като не само поведе с 2:0 гейма, но и спечели 8 от първите 11 разиграни топки. Германката успя да затвори първия сет с 6:2, като проби два пъти именитата си съперничка. 

Вторият сет бе много странен, като двете тенисистки успяха да се пробият в седем от общо 10-те гейма, а Швьонтек все пак се наложи с 6:4. Тя намери играта си в третия сет и се наложи с категоричното 6:0.

"Горда съм единствено, че не загубих надежда. Във втория сет се опитах да се фокусирам върху дребните неща и това даде резултат", каза полякинята след успеха.

Беларуската Арина Сабаленка се наложи над американката Даниел Колинс с 3:6, 6:3, 6:2. Това беше трети мач между двете в последните четири години на Откритото първенство на САЩ и отново завърши с победа за състезателката от Беларус. "Опитах най-доброто, опитах да сервира добре и да я карам да се движи много", обясни стратегията си Сабаленка след мача. 

На четвъртфинала тя ще се срещне с чехкинята Каролина Плишкова, която победи сънародничката й Виктория Азаренка в три сета - 7:5, 6:7 (5), 6:2. Мачът е абсолютно непредвидим, като двете досега са играчи четири пъти помежду си и балансът е 2:2.