0

Б разилската легенда в смесените бойни изкуства (ММА) и бивш световен шампион в тежка категория на UFC Жуниор дос Сантос се изказа доста ласкаво за Кубрат Пулев, но изрази увереност, че ще го победи в предстоящия им двубой от веригата „Триад комбат“, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф". 

Той обяви и кога е мачът - 26 февруари. Кубрат Пулев вече има един успех в Triad Combat срещу американеца Франк Мир, когото победи на 28 ноември в Арлингтън, Тексас. Жуниор дос Сантос пък е побеждавал друг българин - Благой Иванов в събитие от веригата UFC. "Имам страхотни новини за начало на 2022 година. Връщам се на 26 февруари срещу боксьора Кубрат Пулев в Triad Combat. Нямам търпение да стъпя отново на ринга", написа Дос Сантос в профила си в социалната мрежа Инстаграм.

За Кобрата бразилецът изтъкна, че му "пасва идеално".

"Не избирам битките, а  винаги искам да се бия с най-добрите – каза Дос Сантос  пред ESPN. – Така че говорих с моите треньори и хората около мен за тази възможност да се бия с голямо име от бокса. Казах, че Кубрат Пулев ми пасва идеално, защото той е корав човек. Той има много опит. Би се с всички топ момчета в света на бокса. А и видяхте как победи Франк Мир в първата галавечер на „Триад комбат“. Но аз ще го спра. Тренирам усилено бокс и отдавна искам да вляза в света на бокса. Точно този вид битки ме вълнуват много и ми връщат тази добра енергия, която загубих напосведък. Липсваше ми толкова много това.”

Дос Сантос се състезаваше в UFC повече от десетилетие, но не се забавляваше много към края на кариерата си. Той вярва, че е бил малтретиран в последните си няколко битки, което в крайна сметка е довело до освобождаването му.
 „В UFC нещата не вървяха добре. Губех някои битки, а нещата не бяха наред. Винаги ме натискаха. Казваха ми: „Или печелиш двубоя, или си аут.“ Вече не ме оценяваха, че съм там. Чувствах се зле. Вече не бях щастлив", допълни той.