0

Свирепо падане на тренировка съпътствано с множество счупвания сложи край на амбициите на френската звезда в алпийските ски Адриен То да участва на зимната олимпиада в Пекин (4-20 февруари 2022). Според информация от Френската федерация по ски алпийски дисциплини (ФФС) легендата е паднал по време на тренировъчно спускане в планината Копер (САЩ). 

„То получи фрактури на левия лакът, дясната тибия и десния глезен“, написаха от ФФС в свое съобщение. 37-годишният състезател, който е специалист в скоростните дисциплини, бе опериран във Вейл, Колорадо, по време на нощта и ФФС заяви, че той ще бъде върнат във Франция „възможно най-скоро“.

То участва в последните три издания на зимните олимпийски игри. Французинът е бронзов медалист на Супер-Г от на световното през 2015 в Бийвър Крийк. Той дебютира в Световната купа през 2004 и оттогава има три победи и 13 подиума. Първото спускане и състезанията от Супер Г от настоящия сезон за Световната купа ще се проведат в канадския курорт Лейк Луис (Кан) в края на следващата седмица. След това алпийците отиват в Бийвър Крийк (САЩ).