0

Т ихомир Иванов спечели балканската титла в скока на височина при мъжете на провеждащото се в момента първенство по лека атлетика в Крайова, Румъния.

Българинът преодоля от втори опит 221 см, за да стигне до златото. Това е негов личен рекорд за сезона, след като в края на май тръгна с 218 см на международния турнир по лекоатлетически скокове в Калитеа (Гърция). Тогава 27-годишният Тихомир направи първия си старт след 3-месечно отсъствие заради лечение на контузия. Титлата е първа за Иванов и под ръководството на новия му наставник Георги Помашки, с когото се готви в Гърция.

Силно завръщане в сектора за хвърляне на чук направи и Валентин Андреев. Той бе най-младият участник в дисциплината, като постигна 69,49 м и завърши на 8-о място. „Последните две години бяха доста критични за Валентин - пандемия, операция, няколко травми и дълго възстановяване, но с волята на духа си той ги пребори, знаейки, че проблемите могат малко да забавят успеха, но той ще дойде“, коментираха от щаба на българина. 


Другият ни участник в дисциплината Никола Михов завърши 11-и с 64,55 м.

Общо 24 атлети представят България на балканския шампионат за мъже и жени в Крайова. 

Утре за своето второ участие през сезона ще излезе и Мирела Демирева. Днес олимпийската вицешампионка от Рио 2016 направи лека тренировка във фитнеса, преди утре сутринта да пътува за Румъния.