0

Е дин от най-доминиращите баскетболисти в началния етап на сезона в историята на Евролигата Александър Везенков спечели приза за най-полезен играч за ноември.

27-годишният българин постигна среден коефициент на ефективност 29,4 в мачовете този месец, което е с 10 повече от следващия в подреждането. Средната резултатност на Саша от 19,2 точки на мач дойде след 68,5% успешна стрелба за 2 т. и 91,3% успеваемост при стрелбата от наказателната линия. Везенков записа и 7,8 борби, 3,6 асистенции и 1,8 откраднати топки за 5 срещи. Усилията му изведоха Олимпиакос до актив от 3 победи и 2 поражения през ноември и второ място във временното класиране със 7 победи от 10 двубоя. Това е второ отличие за играч на месеца в Евролигата за Везенков, който взе приза и през февруари, когато стана първият баскетболист на Олимпиакос от почти 7 г. с наградата.

В същото време Саша и гръцкият му тим постигнаха седми пореден успех в първенството и остават лидери във временната класация. Олимпиакос надигра Промитеас със 100:72 като гост в Патра, а нашето момче допринесе с 22 точки, 3 борби, 5 асистенции и 2 откраднати топки за 35 минути на терена. Той реализира 4 тройки, пропусна само една от десетте си стрелби от игра и не направи нито една грешка. Сега предстои гостуване на Анадолу Ефес в Истанбул на 1 декември в Евролигата, а след това на 5 декември е и голямото дерби с Панатинайкос.