0

В иктория Томова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Букурещ (Румъния) от сериите WТА 125 с награден фонд 115 000 долара.

Поставената под номер 2 в схемата българка се справи на старта с 21-годишната квалификантка от Русия Даря Астахова с 6:1, 6:2 само за 68 минути игра.

Томова започна много уверено двубоя, осъществи пробив още на старта и след 2:1 в нейна полза, спечели четири поредни гейма, за да приключи първия сет при 6:1. Серията й продължи и в първите два гейма на втората част, преди да допусне разколебаване, но веднага си върна аванса до 3:1. Виктория Томова даде само още един гейм на съперничката си до края и спечели сета с 6:2, а с това и срещата.

Във втория кръг първата ракета на България в женския тенис ще се изправи срещу румънката Анка Алексия Тодони, която участва с „уайлд кард“.

Денислава Глушкова отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей кортове в Скопие с награден фонд от 40 000 щатски долара.

19-годишната българка отстъпи на старта на нидерландската квалификантка Мерел Худ с 3:6, 4:6 за 2 часа и 11 минути игра.

Глушкова допусна изоставане в резултата още в началото на първия сет, което не успя да навакса.

Лия Каратанчева също отпадна в първия кръг на сингъл на турнира по тенис за жени на клей във Варна с награден фонд 25 хиляди долара.

Националката на България за "Били Джийн Къп" отстъпи пред Шантал Сован (Германия) с 6:4, 2:6, 4:6 за близо три часа на корта.

Дия Евтимова, която премина през квалификациите, загуби на старта на основната схема от Анета Лабоуткова (Чехия) с 4:6, 6:7(3) за 2:05 часа.

Три 16-годишни българки получиха "уайлд кард" за основната схема - Росица Денчева, Йоана Константинова и Естела Иванова, но две от тях отпаднаха днес. Константинова отстъпи пред Естер Мери (Словакия) с 1:6, 2:6 за 81 минути, а Иванова претърпя поражение от румънката Илона Гиороайе с 0:6, 0:6.