0

В ладимир Илиев започна добре сезона за Световната купа по биатлон. Българският ас се представи стабилно и в стрелба, и в ски бягането в индивидуалната дисциплина 20 км във финландския зимен център Контиолахти и спечели първите си 19 точки.

Илиев сбърка два пъти при четирите си посещения на рубежа и зае 22-ра позиция в крайното класиране с изоставане от 3:19 минути от изненадващия победител Мартин Понсилуома от Швеция.

Дебютантът от българския отбор Константин Василев направи четири пропуска и финишира 87-ми, а Антон Синапов е 89-ти с шест наказателни минути, а Благой Тодев не стартира заради контузия.

Мартин Понсилуома сбърка само веднъж и триумфира в състезанието с време от 49:36,5 минути. Този резултат му носи 90 точки за генералното класиране и жълтия стартов номер за следващото състезание.

Голямата изненада в надпревара обаче дойде от Никлас Хартвег от Швейцария, който повали всички мишени и се класира на второ място. На трета позиция също с безпогрешна стрелба финишира Давид Зьобел от Германия.

Утре от 14:15ч. ще се проведе и индивидуалното на 15 км при жените, където България ще има три състезателки.