0

В одачката в схемата Виктория Родригес от Мексико спря последователно българските сестри близначки Елеонор и Вержини Чакърови на тенис турнира на твърда настилка в Канкун с награден фонд 15 000 долара.

В първия кръг представителката на домакините се справи с Вержини, въпреки че загуби първия сет от нашето момиче – 3:6, 6:1, 6:0. Във втория пък Родригес победи Елеонор с 6:1, 6:4. Преди това българката бе елиминирала в първия кръг Емма Мазони от Франция с категоричното 6:0, 6:1.

Близначките играха и в турнира на двойки, където бяха поставени под №2 в схемата и почиваха в първия кръг. Във втория обаче те бяха спрени от канадско-американския дует Луиз Куонг и Анна Уляшченко в доста оспорван мач - 6:3, 4:6, 10:5.

Вержини и Елеонор живеят и тренират от 9 години в Америка. Те са израснали в София и вече 20 години тренират тенис. Заминават за САЩ, за да продължат образованието и кариерата си на университетско ниво. Първите 2 години са в Кентъки, където печелят две конферентни титли и се превръщат в една от най-добрите двойки в конференцията. Местят се в по-добър университет в Сейнт Луис, където поставят нов рекорд за най-много спечелени мачове на двойки в историята на учебното заведение. След това заминават за меката на тениса - Маями, където живеят и тренират вече 5 години. 

Като най-вълнуващи в кариерата си досега определят срещите и запознанствата си с Винъс Уилямс, Данийл Медведев и с братята Боб и Майк Брайън.

С по-голямата от сестрите Уилямс се виждат като членове на „Клубът на асовете“ на частна вечеря по повод присъединяването на Винъс към Lacoste като рекламно лице. Там се запознават и с действащия номер 1 в световната ранглиста руснак. 

С идолите и тяхно вдъхновение да се развиват при двойките – братята Брайън, сестри Чакърови се запознават на благотворителното събитие за фондацията на Кевин Андерсън.  Най-добрият южно-африкански тенисист е приятел на българките и ги кани не само да участват на събитието му, но дори да изиграят демонстративен мач с Боб и Майк, който Чакърови няма никога да забравят.