0

А сът на F1 Люис Хамилтън е натрупал състояние от £300 милиона, което му позволява да се отдаде на най-добрите играчки за мъже, твърди „Сън“. 
И момчето, превърнало се в звезда на пистата, знае как да ги похарчи - пръскайки парите си за най-добрите коли.
Британецът, който се изравни със седем световни титли с легендата Михаел Шумахер миналия сезон,а сега е на една победа от рекордната осма, има договор с Мерцедес до 2023 г.


36-годишният Хамилтън има зашеметяващ автопарк за лична употреба на стойност...£13 милиона.
Като шофьор той е автомобилен фанатик и събира всичко от суперавтомобили до ретро класика, които разделя между два гаража – един в Монако и друг в Лос Анджелис.
„Не знам нищо за виното. Не знам много за изкуството. Но това, за което знам, са колите и съм много внимателен към тях“, каза веднъж Хамилтън.
Според някои информации, Люис има личен камион, който ходи да прибира ценните му возила от някой ресторант или клуб, където ги е изоставил.


„Сън“ ни представя една част от неговата екстравагантна колекция.

PAGANI ZONDA 760 LH

Най-редкият мотор, който притежава Хамилтън, е Pagani Zonda за £1,6 милиона, който е направен изцяло за него.
Екстериорът и интериорът са лилави, а по желание на спортната звезда той заложи на ръчна скоростна кутия вместо обичайната секвенциална.
„Зондата е ужасна за шофиране!, казва той. - Това е най-добре звучащата кола, която притежавам, но по отношение на управлението е най-лошата."
Това може да е причината през 2015 г. Хамилтън да попадне в инцидент, който причини значителни щети на заветния мотор.

1966 SHELBY 427 COBRA

Най-ценената кола в колекцията на Хамилтън е тази зашеметяваща класика.
Смята се, че струва около £4 милиона. Това е рядка гледка, освен ако не сте виждали състезателя да пътува по магистралата Pacific Coast в Ел Ей.
Преди време Люис често бе виждан да вчема с това бижу бившата си госпожица Никол Шерцингер.

LAFERRARI

Всеки любител и истински ценител на автомобилите притежава това Ferrari за 1 милион паунда – още един колекционерски артикул, чиято стойност нараства с годините.
Способен да достигне максимална скорост от 217 mph (мили в час), LaFerrari може да ускори 0-62 mph само за 2,4 секунди, което означава, че това е най-бързият автомобил, който Хамилтън притежава.
Футболистите Пиер-Емерик Обамеянг и Сон Хюн-мин също карат такъв плашещо бърз мотор, който много наподобява управление на състезателна кола.

MERCEDES-AMG PROJECT ONE

Люис вече се е сдобил с неговия Project One, който все още не е излязъл на пазара. Той участва активно в производството на хибридната спортна кола, която може да достигне максимална скорост от 217 мили в час.
Очаква се само 275 екземпляра да бъдат пуснати на палара на цена от около £2 милиона, като Хамилтън вече притежава първия.

MERCEDES-AMG SLS BLACK

Той вече притежаваше SL Black Series, така че защо да не добавим SLS, нали?
Хамилтън, който очевидно има нужда от скорост, добави този суперавтомобил в гаража си вероятно защото е най-бързият Mercedes в производство.
Задвижван от 6,2-литров V8 двигател, който произвежда 622 к.с. - SLS може да достигне максимална скорост от 196 mph.
Освен това достига 0-60 само за 3 секунди, което го прави идеалната кола за Хамилтън, с която да извади тръпката си извън пистата. За цена от £230 000, това е точно това, което бихте очаквали наистина.

MCLAREN P1

Въпреки че се раздели със състезателния отбор на Макларън, Хамилтън не може да се е чувствал твърде обиден от бившите си работодатели, защото през 2015 г. добави £2 милиона P1 към обширния си списък за пътувания.
P1 има 3,8-литров двутурбо V8 бензинов двигател, който е удвоен с електрически двигател. На човешки език това означава, че е бърз и мощен, може да достигне максимална скорост от 217 mph и 0-60 mph за под 2,7 секунди.

1967 FORD MUSTANG SHELBY GT500

Втората класическа кола, която е част от неговия автопарк, феновете на холивудския филм Gone In 60 Seconds може да разпознаят този мотор като подобен на един от моделите на Елинор от филма.
Срещу допълнително заплащане, Хамилтън получи и персонализиран вариант.
На търгове тези коли могат да донесат до £750 000 и можете да се обзаложите, че тази на Хамилтън е в отлично състояние, но едва ли той някога ще се навие да я продаде.

НАЙ-ДОБРИЯТ ОТ ОСТАНАЛИТЕ

Когато Mercedes-Maybach 6 излезе през 2016 г., Хамилтън се погрижи да се сдобие с концептуалния автомобил.
Купето 2x2 е напълно електрическо и може да измине до 200 мили, преди да се нуждае от презареждане.
Хамилтън има и друг мерцедес - Maybach S600, който е луксозна шофьорска кола с преграда, разделяща предните седалки от задните.
И двата мотора имат обща стойност от около £800 000.
И въпреки всички тези автомобили, Хамилтън понякога няма нищо против да смени четири колела с две и да яхне своя мотоциклет за мотокрос Honda CRF450RX за £6500 по черните писти на Калифорния.
Освен това той притежава и бъги Maverick X3 dune, което е електрическо и му струва около £20 000.