0

8-годишната Камий, страдаща от рядко вродено заболяване, измина с колело 90 км от родния си град Дрьо до стадион „Парк де Пренс“ в Париж, за да се срещне и лично да благодари ни идола си Килиан Мбапе за подкрепата. 

Тя тръгнала в понеделник от Дрьо с компанията на своя баща и пристигна на стадиона във френската столица в сряда, минавайки през специално направен от фенове на клуба шпалир и техните бурни аплодисменти. 

В началото на годината, когато цареше несигурност относно бъдещето на Килиан Мбапе, Камий публикува видео, в което моли нападателя да удължи договора си и да остане в ПСЖ. Последва вълна от омразни туитове срещу малката фенка на нападателя, но лично звездата се намеси с пост в социалната мрежа, за да я защити: "Насилие на коментарите за едно дете... Наистина удряме дъното“, посочи Мбапе.

Няколко дни след това Килиан Мбапе дори посвети един от головете си срещу Брест на малката си фенка. „Камий, за теб е!“, изстреля пред камерата френският национал.
Трогнато от знака на обич, момиченцето, което е с малформации в сърцето, бъбреците, белите дробове и гръбначния стълб, крайниците и мускулите от лявата страна на тялото си, искаше лично да благодари на играча и затова предприе пътуването.

„Преди четири години ни казаха, че няма да е възможно Камий да кара колело“, обясни баща й. Две години, след като се научи да кара колело обаче, детето си постави предизвикателството да измине 180 километра с колело в двете посоки между Дрьо и „Парк де Пренс“, в компанията на баща си. Целта, освен срещата с Мбапе, е и набиране на средства за сдружение „Усмивка за Камий“, помагащо на деца с вродени и генетични заболявания.