0

Б ившият играч на Манчестър Сити Жо влезе гръмко във водещите новини, но не с изявите си на терена.

На път за мач на настоящия си клуб Амазонас бразилецът бе свален от автобуса от полицаи и тикнат в ареста на 10-и полицейски район в Кампинас. Повод за шокиращата мярка е пропусната такса от страна на Жо по издръжката на сина си от модела Маяра Куидероли.

Изненадващата и крайно неприятна случка с Жо станала преди гостуването на Амазонас на Понте Прета от бразилската Серия Б.

„Имаше заповед за ареста му заради неплатена малка сума“, каза часове след ареста на футболиста адвокатът му Артур Еухенио Матиас.

След като прекара нощта зад решетките и плати дължимите пари, Жо бе освободен. Съотборниците му от Амазонас, вероятно все още изумени от видяното в автобуса, пък паднаха с 0:3 от Понте Прета. На скандала веднага реагира и съпругата на 37-годишния играч Клаудиа Силва. Веднага след новината за ареста тя блокира профила си в Инстаграм, за да избегне негативните коментари. Клаудиа и Жо са заедно от 16 години и имат две деца. Нападателят обаче е баща и на още шест извънбрачни рожби.

Преди много години Жо бе считан за един от големите таланти във футбола. След като спечели две титли с Коринтианс, той бе привлечен в Европа и защитаваше успешно фланелката на ЦСКА (Москва). Качествата му привлякоха вниманието на Манчестър Сити, които през юли 2008 г. платиха за него 19 млн. паунда – сума, рекордна по това време за клуба. Той обаче не оправда похарчените пари и представянето му при „гражданите“ бе твърде бледо и бе преотстъпен в Евертън. Все пак със Сити успя да спечели Купата на Англия през 2011 г. Фиаското на Острова доведе Жо до мисълта да се върне в родината, където възроди кариерата си в Интернасионал и Атлетико (Минейро). По време на силните си години бе национал на Бразилия, с която спечели Купата на конфедерациите на ФИФА през 2013 г.