0

Б ившата звезда от НБА Шон Кемп пледира, че е невинен по обвинението в нападение след стрелба на паркинг през март заради откраднат мобилен телефон, съобщава агенция АП.

Кемп беше освободен без гаранция след заседанието във Върховния съд на окръг Пиърс в щата Вашингтон.

Той беше арестуван след стрелбата на паркинг пред мол на 8 март и освободен на следващия ден в очакване на по-нататъшно разследване. При инцидента няма ранени, а адвокатите на Кемп твърдят, че той е отвърнал на стрелбата при самозащита, след като се е опитал да си върне мобилен телефон, откраднат от него по-рано същия ден.

В становището на полицията се посочва, че някои от изявленията на Шон Кемп не са потвърдени от видеозаписите от камери за наблюдение и че само 13 минути преди да пристигне в мола, той е изпратил текстово съобщение, в което се заканва.

Кемп казал на полицията, че след като по него е стреляно, той се е върнал в собствения си автомобил, паркиран малко по-далеч, за да вземе собствения си пистолет. Но видео показва, че той е въоръжен, когато се приближава до паркирания автомобил, до който е проследил телефона си.

В изявлението се казва, че Кемп е стрелял три пъти в колата и след това е хвърлил пистолета си в храсти. Шофьорът изглежда избягва един от изстрелите и в крайна сметка потегля, пише БТА.