0

Н ападателят на Наполи Хвича Кварацхелия никога няма да забрави датата 26 март. Тогава националният отбор на Грузия за първи път в историята се класира на европейско първенство, а след победата с дузпи над Гърция звездата съобщи още една щастлива вест.

Съвсем скоро 23-годишният Хвича ще стане татко за първи път. Пред грузинската телевизия той обяви, че с жена му Ница чакат син. Двамата вдигнаха традиционна сватба под шпалир от кинжали през октомври в Преображенския храм в град Мцхета, като венчавката беше извършена лично от патриарха на Грузия Илия Втори.

22-годишната хубавица също като футболиста е родом от столицата Тбилиси, където учи в медицинския университет. Именно заради образованието си досега тя не се местеше в Неапол. Любопитното е, че в италианския град вече се роди бебе, кръстено на героя на шампионите. Детето се казва Даниеле Хвича и проплака преди година в семейството на Армандо и Клара, които са големи привърженици на небесносините. Бащата пък носи името на най-голямата легенда на клуба Диего Армандо Марадона, с когото Наполи спечели първите си две титли в Серия А.