0

Л ивърпул и феновете на тима подготвят страхотен жест на подкрепа към Кристиано Роналдо, който вчера загуби едно от новородените си деца.

Тази вечер мърсисайдци посрещат Манчестър Юнайтед в отложен мач от Висшата лига, а феновете на „червените” вече организират нещо специално, за да вдъхнат кураж на Роналдо и неговата годеница Джорджина Родригес.

Сред феновете на Ливърпул се твърди, че точно в 7-ата минута на срещата, привържениците на „червените” ще аплодират в продължени на една минута. Именно по този начин на „Анфийлд” ще отдадат почит за починалото момче и ще подкрепят семейството на Роналдо.

„Трагедията няма цветове”, пишат феновете на Ливърпул в социалните мрежи.

Самият Роналдо няма да играе в дербито, съобщиха от ръководството на Юнайтед.

“Семейството е по-важно от всичко и Роналдо подкрепя своите близки в този труден момент. Можем да потвърдим, че той няма да участва в мача срещу Ливърпул на „Анфийлд” във вторник”, написаха от клуба.

Още в първите минути след поста на Кристиано от „червените дяволи“ веднага изразиха своите съболезнования и подкрепа към футболиста и половинката му.
„Твоята болка е и наша болка. Изпращаме любов и сила на семейството ти в този труден момент”, написаха от Манчестър Юнайтед.

Роналдо получи подкрепа от клубове и футболни звезди от целия свят. 
“Реал Мадрид, президентът и съветът на директорите са дълбоко опечалени от смъртта на едно от децата, които чакаха нашият скъп Кристиано Роналдо и спътницата му Джорджина Родригес. В Реал споделяме болката от тази загуба”, написаха от Реал. 

От родния клуб на Роналдо - Спортинг Лисабон, също не останаха безучастни. 

“Дръж се, Роналдо. Цялото семейство на Спортинг е с теб”, така подкрепиха от лисабонския клуб своя бивш футболист. 

“Бъди силен, капитане”, пък гласеше публикацията на националния отбор на Португалия.

Едни от първите звезди, които също изпратиха съобщения към Кристиано Роналдо и семейството му бяха Пиърс Морган, Гари Линекер, Маркъс Рашфорд и Юсейн Болт.