0

В събота вечер руският тенисист Даниил Медведев изненада всички с новината, че е станал баща за първи път. Той качи снимка в социалните мрежи на новородената си дъщеря, която ще носи името Алиса. Половинката му Дария е родила във френския град Ница, където двойката живее.

За бременността на Дария не подозираше никой извън тесния семеен кръг. В последните месеци тя не пътуваше с него по турнирите, като за последно беше видяна в края на сезона на трева. Самият Медведев е доста резериран. На турнирите от Големия шлем той е бил питан защо ¾ от ложата му стои празна.

„Просто искам да съм по-съсредоточен“, казва Медведев. Той и Дария се запознават едва 12-годишни в тенис клуба, в който тренират. „Обядвахме с мама, треньорът ми и други момичета, когато изведнъж в ресторанта над корта настъпи суматоха.

Попитахме какво става. „Медведев играе“, отговори бащата на Вероника Кудерметова. Отидохме да го гледаме и ние“, казва Дария в единственото си интервю до момента, дадено пред списание „Татлър“. Двамата започват да демонстрират близостта си от 2017 година, а през 2018-а се бракосъчетават, като инициативата е на Дария. „Жена ми ми помогна в кариерата. Преди брака бях 65-и в света, а след това за десет месеца влязох в топ 10“, благодарен е Медведев.