1

Х алфът на Бетис и на националния отбор на Португалия Уилям Карвальо е заподозрян в сексуално насилие, съобщи OK Diario.

До разследването се стигнало заради обвиненията на момиче, което се запознало с 31-годишния играч в ресторант. След това двамата отишли на нощен клуб. Жертвата твърди, че на сутринта се събудила в хотел с видими следи от насилие по тялото си и без спомен от предишната вечер. Според нея Карвальо я е упоил с наркотици, след което е извършил сексуални действия. Освен това играчът я сграбчил за врата и принудил да му прави орална любов.

Самият Карвальо се яви в съда в Севиля и отрече обвиненията, като заяви, че и двата му сексуални акта с въпросната жена са били по взаимно съгласие.

„Обвиненията срещу мен са напълно неверни. Смятам всякакъв вид насилие над жени, особено сексуалното насилие, за ужасяващо престъпление, напълно противоречащо на това кой съм и в което вярвам. Изпитвам голямо уважение към жените и участвам активно в различни каузи, които насърчават равенството между половете“, написа по-късно халфът в профила си в Инстаграм.