0

Т ърсенето на нов отбор не е единственият проблем, който трябва да решава Кейлор Навас.

Вратарят на ПСЖ ще си има сериозни главоболия след подадена жалба срещу него в прокуратурата във Версай. Тя е от бивш негов служител и съдържа тежки обвинения за ужасно отношение и потъпкване на закона от страната на звездата от Коста Рика.

Жалбоподателят бил нает като асистент по поддръжката в дома на Навас през 2019 г. Работил по 90 часа седмично, като вратарят му плащал 3200 евро на месец на ръка. Нямал договор, фиш за заплата и възможност за социални осигуровки. Когато поискал този въпрос да бъде решен, получил арогантен отговор от играча.

„Тук не работим по френските закони. Работим по моите правила. Няма да има френски договор. Ще ти платя в брой“, отсякъл Навас.

На всичкото отгоре въпросният служител бил настанен във влажно мазе без прозорци.

„Ние сме на границата на наказателното право с факти, които от моя страна могат да се считат за граничещи със съвременно робство“, заяви адвокатът на работника Ясин Якути и допълни „Дори да си футболна звезда, нямаш право да прекрачваш всички правила“.

Тъмните облаци над главата на Навас надвиснаха в сложен за него момент. Договорът му с ПСЖ изтича в края на месеца и той трябва да си търси нова работа. Със своите 37 години той трудно ще хване окото на някой от големите клубове. Наскоро обяви, че се отказва и от националния отбор, с чийто екип записа впечатляващите 114 мача от 2008 г. насам. Иначе вратарят направи страхотна кариера до момента. С Реал (М) спечели по три пъти Шампионската лига и Световното клубно първенство и веднъж Суперкупата на Европа. И с ПСЖ вдигна много трофеи, но на местно ниво. След привличането на Джанлуиджи Донарума стана резерва при парижани и бе преотстъпен на Нотингам Форест. Миналия сезон се завърна в ПСЖ, но записа едва четири мача.