0

И вана Кнол, която се превърна в кралицата на трибуните в Катар, отново разбуни духовете, този път в социалните мрежи.

Бившата Мис Хърватия, която се радва на 1,5 милиона последователи в Инстаграм, публикува кадри, на които яде суши.

Това се случи след победата на любимците й с 4:2 след дузпи над Япония. „В днешното меню има само суши“, написа подигравателно разкрепостената Ивана, а преди началото на мача тя обяви: „Япония, готови сме за теб“.

Действията й предизвикаха вълна от възмущение сред запалянковците, и то не само на самураите. Един от тях се възмути: „Може и да бяхте късметлии на дузпите, но Япония игра по-добре. Така че можеш да покажеш малко уважение. Следващият ви съперник се казва Бразилия“.

В течение на целия мондиал 30-годишната моделка и дизайнерка не спря да показва тялото си с предизвикателни тоалети и отприщи вълна от критики. В консервативната мюсюлманска държава е строго забранено жените да се обличат по подобен предизвикателен начин, но това не спря Кнол. "Бях шокирана, когато за първи път научих за местните правила. Забранено е излагането на раменете, коленете, корема. Помислих си: "О, Боже мой, аз дори нямам дрехи, които да покриват всичко. Бях много ядосана. В края на краищата аз не съм мюсюлманка. И ако ние в Европа уважаваме техния избор да носят хиджаб, те също трябва да уважават нашия начин на живот, нашата религия. Мога да нося рокли и бикини - аз съм католичка, която дойде тук заради световното“, разясни Ивана.

"Никога не съм се страхувала да бъда арестувана и не мисля, че мога да нараня някого, носейки разголено облекло. И ако заслужавам да бъдa арестувана, арестувайте ме“, коментира тя в профила си в Инстаграм.

Читатели на хърватския вестник „Ютарни лист“ пък коментираха, че снимките й в Инстаграм нямали нищо общо с реалната й външност. Те дори сравниха кадрите, публикувани от нея, с тези на официалните фотографи.