0

Н овината, че Килиан Мбапе е в Мадрид, буквално взриви европейските медии. Според всички трансферът му в Реал е много, ама много близо.

Както е известно, френската суперзвезда посети ресторант „Леня“, като заедно с него беше съотборникът му в ПСЖ Ашраф Хакими, както и техни близки.

Но какъв е този толкова важен ресторант, в който реши да вечеря Мбапе? Негов собственик е Дани Гарсия. „Леня“ е заведение с меню, което се фокусира „върху суровината и нейната гъвкавост преди жаравата, но винаги храната е поднесена с лично отношение“, пише на уебсайта му. Ресторантът има три звезди Мишлен и има много разнообразно меню, с три вида предястия: зеленчуци (с цени от 7 до 16 евро, като се подчертава „оригиналната“ салата Цезар) и други два варианта на скара, с цени между 6 евро (рататуй емпанада с яйце) и 22 евро за тартар пържола, приготвена на масата. Изпъкват и някои ястия, сред които мазнина с гъши дроб - вътре в ябълка - и подправени кълнове от чесън.

След това можете да намерите „якипинчос“ или месни шишчета, които имат средна цена от 11 евро, с изключение на месото wagyu (35 евро). Най-вкусната храна е агнешко сукалче от Бургос или телешки томахоук - по отношение на месото - или лаврак на скара и печено филе от сьомга - по отношение на риба. Що се отнася до цената на месото, те започват от 19 евро за хамбургер, до 400 евро за отлежала телешка пържола, като средната стойност е около 50 евро, повече от два пъти цената на рибата, която би била 20 евро.

В секцията за десерти „Леня“ предлага голямо разнообразие, за да задоволи всички вкусове. Всички те струват 10 евро, с изключение на тарт ди розе, който струва 14 евро и се сервира с препечен маслен сладолед. Така излиза, че деликатесите са на нормални цени, имайки предвид трите звезди Мишлен. За такива суми – 10 лева десерт, 22 лева за месо, човек може да вечеря и в София.