0

В исш духовен гост уважи празника на семейство Джокович.

Специално за Архангеловден в дома на тенисиста пристигна Сръбският патриарх Порфирий. Той седна на масата с обредния хляб и иконата на св. Архангел Михаил и заедно с Ноле запя патриотична песен. „Една земя, един отбор, горд съм с цялото си сърце. Идвам от Сърбия, никога не се отказвам“, са думите в изпълнение на Джокович и патриарха, които обиколиха социалните мрежи.

 

Порфирий e близък до бившия №1 в света. Висшият духовник подкрепи и благослови Новак в специално обръщение навръх Коледа, когато сърбинът беше затворен в хотел за бежанци в Мелбърн, след като не беше допуснат да влезе в Австралия за първия турнир от Големия шлем тази година.

Сега патриархът отпътува за дома на Джокович край село Павловци, след като отслужи литургия в храм „Свети Сава“. Именно там, край едноименното езеро, се събра цялата фамилия ден след триумфа в Торино, за да отбележи своя светец. В същия ден – 21 ноември, празнува и семейството на Лепа Брена. Само ден по-рано Новак постигна голям успех, спечелвайки финалите на АТП в Торино.

Той веднага се прибра в родината, за да отбележи Архангеловден. „Защити ни и ни пази от всяко зло“, отправи молитвата си към св. Архангел Михаил тенисистът.
Сред гостите му освен патриарха беше и певицата Ана Бекута, която в разгара на празненството запя най-големите си хитове. Голямата атракция обаче беше Тара, 5-годишната дъщеря на Ноле и съпругата му Йелена. Тя се хвана с баба Дияна и тропна хоро край празничната маса. Така малката показа, че е достойна наследница на татко си, който определено знае как да се весели.
„Хубаво е да видиш как учат децата да спазват традициите“, написаха потребители в социалните мрежи под кадрите от дома на Джокович.