0

Великият Том Брейди ще трябва да се съобразява вече какво говори и прави. На легендарния коутърбек ще се наложи да съвместява работата си като анализатор във Fox Sports по време на сезона на НФЛ, който предстои да започне и тази на собственик на отбор, ако статутът му на съсобственик на Las Vegas Raiders бъде потвърден от Лигата. То се отлага докато се уредят финансовите условия на споразумението. 

Брейди е известен с това, че често критикува съдиите в мачовете по американски футбол, но с двете си роли под една мишници, нещата ще се променят. 

Още повече, че през изминалата седмица в Минеаполис се проведе среща на собствениците на отбори, на която те обсъдиха ролята на Брейди. Според Сет Уикершам от ESPN лигата е обяснила на всички собственици на отбори пречките, с които Брейди ще се сблъска като водещ на предавания, ако поеме и Las Vegas Raiders.

От ESPN уведомиха за следното правило, което ще важи само за Том Брейди, ако съсобствеността му бъде одобрена: „Лигата потвърди пред ESPN, че сред ограниченията е и това, че на Брейди няма да бъде позволено да посещава съоръжение на друг отбор, да наблюдава тренировки и да присъства на срещи на продуцентите на предавания, нито лично, нито виртуално“. Липсата на достъп до треньорите и играчите преди мачовете може да се окаже най-сериозното ограничение, тъй като именно тези срещи често са източник на информация за телевизионното предаване