0

В ъв Великобритания трима души бяха арестувани съгласно Закона за тероризма, след като беше убит човек при експлозия на автомобил пред болница в Ливърпул.

В неделя около обяд автомобил такси, е спрял пред главния вход на болницата и малко след това се е взривил. Наблизо също се намира катедралата на Ливърпул, където по това време се е провеждала церемония по повод на Деня на възпоменанието на жертвите на войните. Пътникът в колата е загинал на място и официално още не е идентифициран. Шофьорът е ранен, настанен е в болница и е в стабилно състояние. Според местната преса в социалните мрежи са обявили водача за герой – по думи на познати на таксиджията, той забелязал, че пътникът има взривно устройство, изскочил от колата и я заключил, като по този начин не позволил на престъпника да излезе от автомобила. Местната полиция засега не е коментирала тази информация.

 

 

Детективи от Отдела за борба с тероризма съобщиха, че трима мъже – на 29, 26 и 21 години – са били задържани на улица "Сътклиф" в района Кенсингтън на Ливърпул. Те допълниха, че продължават да изясняват причините за експлозията, като работят основно по версията, че в колата е имало експлозиви. Въоръжени полицаи са извършили проверки на няколко жилища.