0

“Аз съм депутат парламента. Следя и се занимавам с политиката от тийнейджърска възраст. Ще продължа да изпълнявам мандата си, даден ми от гражданите. Отсъствието ми от парламента бе заради неописуемото му страдание”, с това изказване любовницата на Силвио Берлускони - Марта Фашина сложи край на спекулациите дали ще се завърне в италианския парламент след смъртта на милиардера. 

Заместник-председателката на партия Forza Italia и последна спътница на Берлускони говори за себе си след месеци на мълчание за писателят Бруно Веспа, чиято книга “Негодуванието и надеждата” ще излезе през ноември. 

ПОСЛЕДНА ВОЛЯ: Отвориха завещанието на Силвио Берлускони. Най-големите му деца поемат контрола над семейния сейф – компанията FinInvest. Адвокати решават да дадат ли на последната изгора 100 милиона

Фашина си спомни за последните дни на Берлускони и разказа за връзката си с петте му деца. 

“Изживях внезапната му смърт, изживявам я още и ще продължа да усещам мъчителна празнота до края на живота си”, каза Марта Фашина, която дава да се разбере, че никога не се е стремила към партийни постове. 

ОСТРОВЪТ НА МЪРТВИТЕ: 250 души подскачат на DJ парти в памет на Силвио Берлускони. Карабинери разхвърляха гости с Ферарита и Ломобргинита, откриха 40 000 евро в кофа за боклук

Също така любовницата на Берлускони бе категорична, че ще продължи да живее в имението на магната Вила Сан Мартино. 

„Признавам, че се усмихвам, дори и това да е нещо, което ми е трудно в момента, когато чета измислени статии в пресата. Категоричният  отказ на семейство Берлускони струва повече от всеки неоснователен слух", заяви тя, като подчерта, че се намира в много добри отношения с децата на нейния „любим Силвио“. 

ИЗПАДНА ОТ ЗАВЕЩАНИЕТО: Какво се случва с пудела на Силвио Бурлускони? (СНИМКИ)

„На фона на този хармония и единство, който той, в своята уникалност, беше способен да създаде, би било трудно да не изградя отлични отношения с неговите любими деца, с които оставам свързана с искрени и дълбоки чувства на уважение и обич“, категорична е Фашина. 

Фишина разкри и какво е правил Берлускони по време на 40-дневния си престой в болница Сан Рафаеле в Милано. 

Продават колата на Берлускони в Бургас. Купих я на търг, каза собственикът пред “Телеграф”. Лимузината ще излезе 70 000 лв. на желаещия да я притежава (СНИМКА)

„Той работеше до няколко часа преди да стигне до Господния дом. Четеше вестници, пишеше бележки, обсъждаше вътрешна и международна политика и фирми, звънеше на приятели, политици и сътрудници. До последните моменти той остана боеспособен и с ясна мисъл". 

СЕНЗАЦИЯ: Силвио Берлускони цака данъчните от оня свят. Бирниците, точещи лиги върху наследството на магната, се хващат за палците

Марта разкри и плановете, които милиардерите е правил за бъдещето. 

„Той беше решил да се кандидатира на следващите европейски избори, във всички избирателни райони. Това говори много за темперамента на един необикновен човек и неговата несравнима привързаност към живота", заяви Фашина.