0

Б ившият американски президент Доналд Тръмп се обърна към поддръжниците си в среднощно видео, в което твърди, че е невинен на фона на продължаващите съдебни битки.

В публикация в Truth Social Тръмп нарече „четирите ужасни, радикални, леви демократически разследвания срещу любимия ви президент за всички времена" просто продължение на "най-отвратителния лов на вещици в историята на нашата страна“.

Бившият президент изрично се позова на продължаващата си правна битка в Ню Йорк с окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг.

Тръмп е обвинен че е платил тайно 130 000 долара на порно актрисата Сторми Даниелс в седмиците преди президентските избори през 2016 г., в замяна на нейното мълчание за предполагаем сексуален контакт помежду им.

„Това продължава вечно с Русия, Украйна и измамата на Мълър“, каза Тръмп, позовавайки се на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва кандидатпрезидентската му кампанията за потенциално тайно споразумение с Русия.

Бившият президент също спомена акцията в имението му Мар-а-Лаго, където следователите откриха секретни документи, и разследване на Конгреса, което в крайна сметка установи, че Тръмп е виновен за нападението над Капитолия на 6 януари 2021 г. Той нарече тези разследвания "фалшиви новини" и твърди, че е невинен

„Нашите врагове отчаяно искат да ни спрат, защото знаят, че ние сме единствените, които могат да ги победят и го знаят много добре. Гледайки проучванията, ние (Републиканската партия, бел. ред.) – не аз, а ние – сме нагоре с толкова много, че не мога дори да повярвам", каза той „Спечелихме два пъти, а сега трябва да спечелим и трети път“, добави Тръмп.

Видеото на Тръмп идва само часове преди предполагаемия му арест. Бившият държавен глава твърди, че ще бъде задържан във вторник, американско време.