0

А мериканският вицепрезидент Камала Харис допусна гаф, като обяви, че страната й е във важен съюз със Северна Корея. Грешката си Харис допусна по време на визита в Южна Корея.

„Съединените щати имат много важна връзка с Република Северна Корея. И това е съюз, който е силен и траен“, каза Харис в четвъртък в началото на речта си в демилитаризираната зона, която тя посети в края на обиколката си в Япония и Южна Корея.

Без да забелязва грешката си, Харис продължи да произнася останалата част от речта си, която беше посветена на съюза на Вашингтон и Сеул. Тя също така разкритикува управляваната от Ким Чен Ун държава и заплахата, която идва от Пхенян за употреба на ядрено оръжие. „Не мога да заявя достатъчно, че ангажиментът на Съединените щати към защитата на Република Корея е железен и че ние ще направим всичко по силите си, за да гарантираме, че той има смисъл по всеки начин, който предполагат думите“, каза тя.

Северна Корея изстреля две балистични ракети в четвъртък, което беше прието като предупреждение срещу визитата на Харис в южната им съседка.