0

Н аследницата на Walmart Алис Уолтън стана най-богата жена в света, след като богатството й стигна 100 милиарда долара, съобщи Business Insider.

Нетното състояние на наследницата на най-голямата верига магазини за търговия на дребно се увеличи с 30,1 милиарда долара и достигна 100 милиарда долара. По този начин Уолтън  измести наследницата на L'Oréal Франсоаз Бетанкур Майерс като най-богатата жена в света.

Алис и двамата й братя Джим и Робсън Уолтън са сред двадесетте най-богати хора на планетата. Състоянието на Джим се оценява на 103 милиарда долара, на Робсън - на 101 милиарда долара.

През пролетта списание Forbes публикува годишния си списък на най-богатите хора на планетата. Тя беше оглавена от французина Бернар Арно - президент на групата компании LVMH (марки Louis Vuitton, Christian Dior, Hennessy и др.) - със състояние от 233 милиарда долара. След него се нареждат Илон Мъск (Tesla, SpaceX) със 195 милиарда долара и Джеф Безос (Amazon.com), чието състояние се оценява на 194 милиарда долара.