0

Б ивша мексиканска миска и нейният румънско-холандски партньор бяха осъдени на четири години затвор за дързък обир, при който посетиха ресторант от висок клас, за да откраднат вино на стойност 1,7 милиона долара.

28-годишната Присила Гевара и 49-годишният Константин Думитру бяха осъдени в понеделник за заговора от 2021 г., при който резервираха 14-степнно меню с изискани ястия от хотел Atrio в испанския град Касерес, според местни медии.

След ресторанта двамата бяха заведени на обиколка с екскурзовод на винарската изба, според магазина. След като се върнаха в стаите си, Гевара се обади на румсървиса, за да поръча салата в 2 часа сутринта, за да отвлече вниманието на рецепционистката, която беше сама на нощна смяна.

Тя първоначално отказа да напусне поста си, чудейки се защо Гевара иска да яде салата, след като тя току-що беше приключила с 14-степенно хранене, съобщават от магазина. Но в крайна сметка той прие молбата на Гевара, се казваше, оставяйки бюрото си за 20 минути, което даде време на Думитру да открадне картата-ключ за винарската изба.