0

Д ългоочакваната  битка в клетка между Марк Зукърбърг и Илон Мъск, може да не бъде осъществена, след последните нападки между двамата милиардери.

Очевидно на собственика на Фейсбук му е преляла чашата за пореден път и е решил да сипе с черпака на Мъск, като направи отново изявление в една от мрежите си.

„Мисля, че всички можем да се съгласим, че Илон не е сериозен и е време да продължим напред. Предложих истинска среща. Дейна Уайт (шефът на UFC федерацията за ММА боеве) предложи това да стане легитимно състезание за благотворителност. Илон не потвърди датата, след това каза, че се нуждае от операция, а сега иска тренировъчен рунд в задния ми двор. Ако Илон някога се заеме сериозно с тази дата и официално събитие, той знае как да се свърже с мен. В противен случай е време да продължим напред. Ще се съсредоточа върху състезанията срещу хора, които са сериозни към спорта.", написа Зукърбърг в Threads.

СХВАТКА ЗА МИЛИАРД ДОЛАРА: Марк Зукърбърг вае мускули за битката с Илон Мъск (СНИМКИ)

Мъск не се забави с отговора си към собственика на Meta и го нарече „пиле“ ( което от английски се превежда като страхливец).

Технологичните милиардери преговарят за битката още от юни, когато Мъск туитна, че е „готов за битка в клетка“. Но въпреки че се заканват един на друг от месеци, съперниците все още не са обявили дата, което поражда съмнения, че двубоят някога ще се състои.

ИЗЛИЗАТ НА РИНГА: Илон Мъск и Марк Зукърбърг ще се млатят в октагон

Междувременно докато двамата се разправят, кметът на град Помпей предложил древния римски амфитеатър за дуела. Освен Помпей и няколко други италиански града издигнаха своите кандидатури за дуела. Кметовете на Беневенто и Таормина, както и президентът на целия регион Калабрия, обявиха готовност да бъдат домакини на битката.

Кметът на Флоренция Дарио Нардела направи "хуманистично“ предложение за провеждане на дуел между Мъск и Зукърбърг под формата на "битка на идеи“ с обсъждане на глобализацията и изкуствения интелект.

След решението, взето миналата седмица от министъра на културата Дженаро Санджиулиано, стана ясно, че двубоят им няма да се състои в Рим.

Threads/Mark Zuckerberg