0

Б елият дом, Пентагонът, американските бази и дори Рим. Севернокорейската пропаганда продължи дни наред да парадира с мощта на новия шпионски сателит, пуснат в орбита от Пхенян миналата седмица, твърдейки, че новият скъпоценен камък на Ким Чен Ун изпълнява задълженията си, като прави и предава снимки на чувствителни сайтове. Засега обаче няма потвърждение дали сателитът наистина работи и Северна Корея все още не е публикувала никакви изображения, направени от новия си спътник.

ЕПОХАЛНО: Ким Чен Ун вече ще шпионира от Космоса!

„Уважаемият другар Ким Чен-ун е видял сателитни снимки на Рим, Италия, направени в 17:56:28 на 25 ноември (време в Пхенян) и военновъздушната база Андерсен, превзета над Гуам в Тихия океан в 09:17:07 на 27 ноември и пилотни сателитни снимки на други региони“, пише официалната информационна агенция на режима КЦТА. 

ШПИОНСКИ ИГРИ: Ким Чен Ун се похвали, че притежава кадри от сателит на американски военни обекти (СНИМКИ)

„Също така получи подробни сателитни снимки на военноморската станция в Норфолк, корабостроителницата на Нюпорт Нюз и летище във Вирджиния, САЩ, направени в 23:35:53 на 27 ноември и на Белия дом и Пентагона във Вашингтон и други обекти в 23:36:25 на 27 ноември", добавя севернокорейската агенция. 

На снимките - продължава КЦТА - "са забелязани четири атомни самолетоносача на ВМС на САЩ и британски самолетоносач". 

СТРАШНА КРИЗА ЗА КИМ ЧЕН УН: Севернокорейците масово оплешивяват. Използват вредни сапуни с тежък химически състав, нямат пари да си платят лечение на алопеция

Още миналата седмица медиите на севернокорейския режим твърдяха, че Ким е разгледал снимки на американските бази в Андерсен, пристанището Апра "и други на територията на остров Гуам". Сеул и Токио потвърдиха, че сателитът е навлязъл правилно в орбита, но си запазват правото да продължат да разследват дали наистина работи, както тръби пропагандата на Северна Корея. 

КАТО ФИЛМ НА УЖАСИТЕ: Ким Чен Ун убил свой генерал в аквариум с пирани

Самохвалството не е нищо ново за Севернокорейския режим. Под ръководството на Ким Чен Ир - бащата на сегашния лидер - Северна Корея твърдеше, че е пуснала сателити в орбита, които излъчват революционни песни. Според западни експерти обаче тези сателити са паднали и са се озовали на дъното на морето. 

НЕ СЕ СТИСКА: Ким Чен Ун с швейцарски часовници и скъпи лимузини за протежетата

Конфликтът със САЩ не стихва. Наскоро в рядка поява в ООН посланикът на Северна Корея Ким Сонг се обърна директно към посланика на САЩ Линда Томас-Грийнфийлд: „Воюващата страна, Съединените щати, ни заплашва с ядрено оръжие. Законно е Корейската народнодемократична република - като друга воюваща страна - да разработва, тества, произвежда и притежава оръжейни системи, еквивалентни на тези, които Съединените щати вече притежават или разработват в момента."

„Ако има нещо, което Съединените щати искат да осигурят на Корейската народнодемократична република, това е хуманитарна помощ за нейния народ, а не оръжия за унищожаването му“, заяви тогава Томас-Грийнфийлд. 

След изстрелването на шпионския спътник напрежението на Корейския полуостров напрежението отново се повиши. Сеул обяви частичното спиране на междукорейското споразумение от 2018 година.  За Пхенян това споразумение вече не е валидно в своята цялост. Ким обяви, че ще започне отново да разполага оръжия по границата. Вчера южнокорейската армия заяви, че Северът изпраща войници и оборудване в демилитаризираната зона в очевиден опит да възстанови някои охранителни постове, унищожени след споразумението от 2018 г. Постове, които служат за наблюдение и които точно със споразумението от преди пет години бяха унищожени и от двете страни.