0

Е дин милион и 200 хиляди щатски долара са откраднати от руския самолет, разбил се в афганистанската провинция Бадахшан. Това съобщава вестник “Hasht e Subh”, позовавайки се на местни източници.

“...След кражбата на тази сума пари губернаторът на талибаните в провинция Бадахшан Мухаммад Аюб Халид... назначи комисия за установяване на фактите, както и за да бъде разследван този случай“, се казва в публикациите.

СТАНА ЧУДО: Снежни преспи спасиха екипажа и пътници от разбил се самолет! Оцелял стигна на собствен ход до селото и повика спасители

Известно е, че тази комисия се ръководи от лидера на талибанското разузнавателно управление в провинция Бадахшан.

Екипът, който пръв пристигна на мястото, е свързан с началника на щаба на талибаните Кари Фасихудин Фитрат. Нито талибаните, нито официални руски представители са коментирали тази информация.

Преди това Федералната агенция за въздушен транспорт, позовавайки се на руското посолство в Кабул, съобщи за откриването на четирима оцелели на мястото на катастрофата. На борда на Falcon 10, който изчезна от радарите вечерта на 20 януари, имаше 6 граждани: четирима членове на екипажа и двама пътници.