0

Д епутат беше изловен да гледа порно по време на пленарно заседание, а волностите му взеха главата. Звонимир Стевич е представител на Социалистическата партия на Сърбия. След като отказал да хвърли доброволно оставка се наложило лидерът на партията Ивица Дачич да вземе нещата в свои ръце. Така той освобождава мястото си в парламента на западната ни съседка.

Скандалните действия на депутата са били извършени по време на заседание за Косово и Метохия. Записите, на които се вижда как Стевич се забавлява, са били разпространени в публичното пространство във вторник сутринта. Оказа се, че народният представител е именно от Косово и в личните му документи пише, че е с местожителство Прищина.

Лидерът на партията и вътрешен министър на Сърбия Ивица Дачич обясни, че е преживял много през всичките тези години, но все още не е преживял някой да гледа порнофилми.

„Това е скандал и катастрофа. Звучи реалистично, че ще подадете оставка. Не можеш повече да останеш депутат, защото не можеш да се справиш с това. Второ, където и да се появите, каквото и да кажете, винаги ще бъде порнодепутат“, коментира Дачич и попита Стевич как му е хрумнало да направи това в парламента. Провинилият се депутат не даде обяснение за случилото се, а заявил, че бил информиран от охраната, че го снимат.

Стевич беше член на парламентарната комисия за Косово, участваше и в комисиите по конституционни въпроси и законодателство и по административно-бюджетни въпроси и въпроси на мандатния имунитет.

Същевременно е и председател на Областния комитет на социалистите за Косово и Метохия.