0

Ф ренски протести срещу пенсионната реформа може да се окажат проблем не само за Еманюел Макрон, но и за британският крал Чарлз III.

Профсъюзни дейци и политици обещаха да осуетят държавното посещение на Негово величество в Париж и Бордо със стачки и протести следващата седмица.

Те са бесни, че британският монарх и кралицата Камила ще бъдат в републиката по време на период на интензивни социални сътресения, причинени от президента Еманюел Макрон, който повиши възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години без гласуване в парламента.

Планираните демонстрации срещу британските кралски особи вече включват шофьори, които отказват да управляват трамвай, който е трябвало да използват по време на посещението си.

Протестиращите също така се заканиха да осуетят банкет във Версай, както пътуване на кралските особи до град Бордо. Чарлз и Камила трябва да пристигнат на гара Saint-Jean в Бордо в 12:00 ч. във вторник (28 март), преди символично да хванат трамвая до центъра на града, но този вид транспорт сега изглежда недостъпен.