0

Р азгорещен дебат в Испания предизвика 68-годишната знаменитост Ана Обрегон, която е използвала сурогатна майка в Маями, за да се сдобие с бебе.

Историята обаче претърпя рязък обрат, след като актрисата и телевизионна водеща призна пред испанското списание ¡Hola!, че бебето всъщност е дъщеря на нейния син, който загуби битката с рака през 2020 година. Ана Обрегон разкри, че е насърчила сина си Алес Лекио Гарсия да запази проби от спермата си преди да започне лечение. Според актрисата е той е изразил желание преди смъртта си да име дете. Тя обясни, че пробите са съхранени в Ню Йорк.

„Това момиче не е моя дъщеря, а по-скоро моя внучка“, каза Ана Обрегон пред списанието. „Последното желание на Алес беше да остави дете на този свят.“

Сурогатното майчинство е забранено в Испания, въпреки че децата, родени от подобни бременности в други страни могат да бъдат регистрирани.

Скандалът в Испания избухна, след като 68-годишната Ана Обрегон беше заснета да излиза от американска болница с новороденото момиченце на ръце.

„Хванаха ни. Светлина, пълна с любов, дойде в моя мрак. Никога вече няма да бъда сама. Отново съм жива“, написа актрисата и публикува на папарашката снимка на списание ¡Hola!.

Ана Обрегон е една от най-големите знаменитости в Испания и се е появявала в много телевизионни предавания. Някога тя е известна с годишната си фотосесия по бикини за началото на летния сезон.

За 40 години под светлините на прожекторите Обрегон изгражда скандален имидж. В началото на 90-те години на миналия век тя попада във фокуса на испанските медии, след като се разчува, че тя има любовна афера с племенника на крал Хуан Карлос – Алесандро Лекио. Когато Анна забременява със сина си Алес, италианският аристократ все още е женен за модела Антония Дел'Ате, от която има син на име Клементе.

Обрегон е любимка на испанските таблоиди и телевизионни талк шоута, преди да се прочуе по целия свят с твърденията си, че е прекарала една нощ с Дейвид Бекъм по времето, в което футболиста играе за Реал Мадрид. Тогава тя разкри, че въпреки 21-годишната им разлика, страстите между нея и Бекъм се разпалили след среща в петзвезден хотел.

„Нямахме сексуални отношения, но спахме заедно. Казвам истината!“, обяви Обрегон пред зрителите на испанската телевизия по време на свое интервю.

„Защо не спах с него? Знам, че съм глупава и всяка жена би го направила, но се кълна в живота на сина ми, че не сме имали сексуални отношения, защото той беше женен“, добави тя.

В друга своя медийна изява през 2017 г. звездата обяви, че Виктория Бекъм почти и е оскубала косата. „Тя се приближи до мен и каза много неща, нито едно от които не беше хубаво. Беше ядосана, защото съпругът й не спираше да ми изпраща съобщения, а аз им отговарях“, заяви Ана Обрегон.

През 2018 г. животът на Обрегон се обърна с главата надолу, когато синът й Алес е диагностициран със сарком на Юинг - рядък вид рак, засягащ костите и тъканите.

В чест на сина си актрисата основа фондация „Алес Лекио“, за да събере пари за изследвания на рака в Испания.