0

37-годишна полякиня и британският й съпруг станаха родители на петзнаци, а майката заяви, че се чувства "по-добре от очакваното" след рядката бременност.

Доминика Кларк, която вече е майка на седем деца на възраст от 10 месеца до 12 години, роди бебетата в болница в южния полски град Краков.

"Планирахме да имаме осмо дете, но се оказа, че са повече", каза тя пред репортери в болницата заедно с британския си съпруг Винс.

БГНЕС

Бебетата са родени с цезарово сечение в 29-ата седмица и все още се нуждаят от дихателна поддръжка.

"Надяваме се, че ще можем да стигнем до радостния момент на изписването им от болницата", каза Ришард Лаутербах, началник на отделението по неонатология.

Децата - три момичета и две момчета, са кръстени Ариана Дейзи, Чарлз Патрик, Елизабет Мей, Еванджелин Роуз и Хенри Джеймс.

БГНЕС

Кларк нарече бременността си "чудо", тъй като според болницата вероятността за зачеване на петзнаци е една на 52 милиона.

Винс каза, че преди зачеването той и съпругата му са спазвали диета, състояща се от сокове и нискокалорични храни. Той смята, че диетата им е повлияла на броя на появилите се ембриони.

"Като математик харесвам подобни статистики", каза Доминика

"Имахме по-голям шанс да спечелим от лотарията, отколкото да се сдобием с толкова деца наведнъж", споделя щастливата майка.