0

П родължават да се разпространяват всевъзможни слухове за смъртта на собственика на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин.

Стана известно, че малко преди излитането на самолета с Пригожин на борда са се качили непознати хора, за които се твърди, че са се представили като потенциални купувачи на самолета.

ОФИЦИАЛНО: Москва потвърди смъртта на Пригожин, извозват телата на загиналите след цяла нощ огледи (СНИМКИ и ВИДЕО)

Видео показва как хора, които оглеждат самолета, водени от втория пилот, който загина в катастрофата. Записът е направен сутринта на 23 август само няколко часа преди бедствието.

Междувременно The Wall Street Journal разкри интересна информация, която може да е станала причина за смъртта му. Според изданието, няколко дни преди катастрофата, Пригожин водил преговори с президента на Централноафриканската република за разполагане на бойци на „Вагнер“ в страната.

ИДЕНТИФИЦИРАХА ГИ! Пригожин - по липсващ пръст, Уткин – по татуировките!

На следващия ден, след преговорите с президента на Централноафриканската република, ръководителят на ЧВК "Вагнер" се срещнал с представители на Силите за бързо реагиране на Судан. Според The Wall Street Journal делегацията е пристигнала с „подарък за Евгений Пригожин“, който се състоял в златни кюлчета, добити в мините, за които се твърди, че са били охранявани от ЧВК „Вагнер“. След преговори с представители на суданските сили за бързо реагиране Пригожин отлетял за столицата на Мали Бамако, след което заминава за Москва, откъдето поема за последния си полет към Санкт Петербург.