0

М алко дете се простреля смъртоносно с пистолет, който може да е намерил в стаята на брат си тийнейджър, което накара местната полиция да моли гражданите да държат пистолетите си заключени.

Трагедията се разиграла в Арлингтън, Тексас, а жертвата е Рио Карингтън, който щеше да навърши три години след по-малко от две седмици.

Във вторник сутринта полицията в Арлингтън съобщи, че е получила обаждане на 911 от съсед, който чул изстрел на пистолет. Майката на Карингтън също се обадила и каза на диспечерите, че синът й кърви. Когато пристигнали ченгета и парамедици, те намерили момченцето с огнестрелна рана в лицето.

„Бяха предприети животоспасяващи мерки“, каза сержант от полицията в Арлингтън. Детето беше транспортирано до местна болница, където била констатирана смъртта му.

Властите не съобщават какъв тип или калибър оръжие е намерило момчето или дали пистолетът е бил закупен законно. Те също така не съобщават името или възрастта на брата, който според полицията е непълнолетен.

Трагедията се случва по-малко от седмица, след като двегодишно момиченце се простреляло в гърдите във Форт Уърт. Майката на момичето каза на полицията, че дъщеря й може да е намерила пистолета в незаключено чекмедже.

Карингтън е най-малкото шестото дете, починало от огнестрелна рана в окръг Тарант тази година, според CBS.