0

П римата на българската естрада Лили Иванова е получила покана от кмета на Стара Загора Живко Тодоров да изнесе свой концерт при официалното откриване на летния театър в парк „Митрополит Методи Кусев“, проявата ще бъде в рамките на националното  й турне, започващо на 14 април от Кубрат и продължаващо до 4 декември в столичната зала „Армеец“.

От екипа на Лили написаха  в официалния й ФБ – профил: “Уважаема публика от СТАРА ЗАГОРА, Благодарим за стотиците запитвания за концерт на Лили Иванова и във Вашия град! Нашият екип с нетърпение очаква срещата си с Вас! Надяваме се скоро Община Стара Загора и кмета г-н Живко Тодоров да успеят да зарадват всички с новината за готовия, обновен Летен театър в града! Имаме покана през 2022 г. да проведем концерт на Лили Иванова, с който Летният театър да бъде официално открит след реконструкцията, за което благодарим!“.

В отговор Живко Тодоров също откликна с думите: „За Стара Загора ще бъде чест да открием обновения Летен театър с концерт на Lili Ivanova!“.

Мащабният ремонт на театъра на стойност малко над 3 млн. лв. стартира навръх Тодоровден м.г. с водосвет, отслужен от митрополит Киприан, крайният срок е 12 февруари 2023 година. Изпълнител е консорциум от две фирми: пловдивска и старозагорска. Архитектурният проект е на YAK Studio с водещи архитекти Петър и Иван Кирякови и Явор Янулов, той предвижда обновяване и благоустрояване на съществуващата сграда, околното пространство и подходите към съоръжението.

Припомняме, че Лили Иванова стартира турне от родния си град Кубрат. Концертът й ще бъде в читалището „Кирил и Методий“ и се очаква да бъде сензацията на годината в градчето, тъй като тя не е изнасяла рецитал пред земляците си от много години. Причината да не посещава родния си град е, че вече нищо не я свързва с него.