К расотата ще спаси света! Когато чуем тази мисъл на Достоевски, най-често я свързваме с Жена с главно Ж, която успява да събере погледите с грация и безупречен стил. Истината обаче е, че представителите на силния пол не трябва да отстъпват на половинките си, за да не попадат в клишета и етикети като „Хубавите ябълки прасетата ги ядат“ и „чичко-паричко“. Не е задължително да робувате на световноизвестни марки или да следите всяка тенденция, но има няколко тънкости, с които ще блеснете.

Красотата ще спаси света! Когато чуем тази мисъл на Достоевски, най-често я свързваме с Жена с главно Ж, която успява да събере погледите с грация и безупречен стил. Истината обаче е, че представителите на силния пол не трябва да отстъпват на половинките си, за да не попадат в клишета и етикети като „Хубавите ябълки прасетата ги ядат“ и „чичко-паричко“. Не е задължително да робувате на световноизвестни марки или да следите всяка тенденция, но има няколко тънкости, с които ще блеснете.

Бъдете самоуверени

Преди да преминем към дрехите, е важно да уточним кой е най-важният аксесоар за един мъж. Отговорът - самоувереност. Когато човек върви с високо вдигната глава и си знае цената, околните автоматично започват да го гледат с повече уважение. Самочувствието ви обаче трябва да е с покритие и да отговаря не само на облеклото, а и на маниерите ви. За да добиете това важно качество, трябва да се постараете. Можете да следвате съвети на успешен по-възрастен мъж, било то известна личност или роднина. Важно е и да се обличате според възрастта си. Понякога ЕГН-то трябва да ни подскаже, че широките дънки и цветните тениски с щампи трябва да напуснат гардероба веднъж завинаги.

Инвестирайте в скъпи обувки

Една от най-добрите инвестиции, която можете да направите, е хубав чифт обувки. Или няколко. Качеството обаче винаги трябва да е над количеството. Ограничете маратонките само до разходки в парка или планината и се запасете с елегантни обувки, които да подхождат както на панталон с риза, така и на дънки. Важно е и да ги поддържате чисти. Раздрани и мръсни обувки подсказват за лош социален статус.

Грижете се за дрехите си

От изключителна важност е да се грижите правилно за дрехите си. По-добре е да имате чиста и изгладена семпла блуза или риза, отколкото скъпа дреха, която изглежда като парцал. Ще си осигурите това с хубав омекотител, дървени закачалки и подходяща ютия. Последното пособие трябва да се ползва с внимание. Ако сте напуснали бащиния дом и нямате половинка, която да се грижи за домашните задължения, следете стриктно и правилните програми на пералнята. Ако имате износени дрехи, по-добре ги изхвърлете.

Не робувайте на скъпи марки

Както вече споменахме, поддържана дреха от качествени материали е важна, но далеч не е задължително тя да бъде на някоя световноизвестна модна марка. Няма нищо лошо да пазарувате от скъпи магазини, но ако се окичите от главата до петите в щампи на различни брандове, от шик ще преминете на шок. Имайки предвид, че тенденциите се менят всеки сезон, ако ще пръскате големи суми в такива бутици - заложете на класически модели, които не излизат от мода. Това са шлиферите, зимните якета и изчистените ризи и панталони.

Въоръжете се с елегантен костюм

Всеки себеуважаващ се мъж трябва да притежава поне един костюм. Ако си мислите, че е добра идея винаги да разчитате на тоалета от бала - в груба грешка сте. Първо, безвкусно е. Второ и по-важно - със сигурност облеклото вече не ви е по мярка и ще си личи, че е от старите ленти. В случай че искате да разполагате само с един костюм, заложете на класическа кройка в черен, тъмносин или сив цвят. Най-добре е да се доверите на професионален шивач.

Изградете си личен стил

Последно, но не и по важност, е да си изградите свой собствен стил. Ако днес сте с екип, утре с костюм, а вдругиден с пончо и дънки, със сигурност ще се откроите, но не по начина, по който ви се иска. Разбира се, различни ситуации изискват определен тип облекло. Когато става въпрос за ежедневните ви занимания обаче като университет или работа, се спрете на един вид визия. Златната среда винаги е за предпочитане. Иначе казано - никога няма да сгрешите с изчистен чифт дънки, съчетан с риза и спортно сако.