0

Г ригор Димитров и Новак Джокович изиграха демонстративен мач помежду си в "Арена София". Събитието беше спечелено от българина, а приходите ще бъдат използвани от фондация "Григор Димитров" за подпомагане на деца в неравностойно положение. Фокусът на благотворителното събитие обаче беше изместен. 

ГРИШО И НОЛЕ КРЕЩЯТ: ЛУДА ПО ТЕБЕ! Афтърпартито след шоуто е било грандиозно, Джокович удря барабани в столичен клуб, дали Димитров е платил? (ВИДЕО)

DJ Marten отказа молбата на Новак Джокович да чуе любимата си песен "Луда по тебе", изпълнявана от попфолк певицата Камелия. 

Ето какво разказа за DJ Marten пред Vesti.bg:

Ще започна малко по-отрано. Аз съм работил с този екип преди няколко месеца, имах възможност да пускам на едно прекрасно събитие с Григор Димитров, където пусках джаз. Това беше причината да ме поканят отново. Те искаха да се пуска такава музика и в залата. В последствие, докато се подготвях за събитието, попаднах на едно интервю, понеже бях поканен и развълнуван. Поне 2 месеца преди  събитието знаех за него. Тогава попаднах на едно страхотно интервю в Vogue отпреди 3 месеца, в него Новак Джокович каза, че любимата му песен, която го кара да се чувства добре е Easy Lover на Фил Колинс. Страшно много ми хареса, че той харесва тази музика и се почувствах още по-подходящ за това събитие, защото моята селекция се основава на тази музика. Не бях подготвен колко малки са паузите на събитието. Бях подготвил 40 песни, от тях успях да пусна 15. Всичко беше предварително уговорено. Преди събитието ме попитаха дали мога да отида след мача да пускам в лоби бара на един голям столичен хотел. Организаторката на събитието ме уведоми, че Камелия ще е изненада, а аз казах "ОК". В последствие ангажиментът отпадна-понеже преместиха партито в по-голям клуб.

ЗНАЧИ ЛЪЖЕ, А: Диджеят, срязал Ноле, пускал яка чалга! (ВИДЕО)

МЪЖКА ДУМА С ЛОРД ЕВГЕНИ МИНЧЕВ: Je suis Джокович! Татуировките са чалгата на телесата

Имаше ли подготовка да пуснеш тази песен в залата?

За мен беше ясно, че тази песен няма да звучи в залата, заради това, че Камелия щеше да бъде изненада по-късно. Няма как един такъв огромен екип от организатори и 16 000 души публика да оставят на мен да решавам какво може и не може да звучи. За мен беше изненада, когато Джокович се обърна към мен. За жалост в този момент никой не насочи камерите към екипа, а към мен, което всъщност ме превърна в човека на неправилното време, в неправилното място. Отначало мислех, че съм на най-якото място до корта, но по-късно осъзнах, че имам най-тъпото място.

Хората, които те упрекват за това, че не си пуснал песента казват, че си проявил неуважение към Новак Джокович. 

Не е неуважение към Джокович, а огромен респект, понеже бяхме се подготвили да го зарадваме с песента, която искаше. Бяха се погрижили на афтър събитие да дойде Камелия и да изпее тази песен. Бяха се погрижили да получи това, което искаше. Песента не беше подготвена от екипа, защото знаехме, че тя няма да звучи.

ОПРАВДАВАТ ГО: DJ проговори за отрязалия Ноле! (СНИМКА)

Как се почувства в момента, когато Джокович се обърна с молба към теб и всички очи и камери се насочиха към теб?

Изтръпнах, защото бях поставен в една ситуация, в която трябваше да разочаровам Джокович, а той не беше, беше ощастливен по всякакъв начин. Социалните мрежи изкривиха ситуацията. Моето решение какво да пускам там, беше базирано на това, което организаторите искаха и по причината, по която поканиха мен. Ако те са искали тази песен, те щяха да поканят друг артист. В момент, в който никой не очакваше това от него, той се обърна към мен, никой не знаеше какво се случва в този момент. Ако знаех, че е толкова наложително да има такава стилистика- щях да препоръчам друг колега.

Кога разбра, че отказът ти ще се превърне в такова събитие?

Накрая всички бяха щастливи, както и самият Джокович, който получи това, което искаше. За нищо на света не съм могъл да предположа, че хората могат така да изкривят събитията. За мен всичко приключи, когато той започна да раздава автографи отстрани, а аз събирах техниката. Не знаех, че това ще се превърне в такъв огромен акцент. Разбрах го на сутринта, когато станах. Надявах се нещата да се уталожат, затова запазих мълчание в рамките на 48 часа. Нещата ескалираха прекалено много, а аз се боря да живея спокоен и разумен живот. Аз избягвам подобни конфронтации и подобни проблеми. 

БГ СТИМУЛ: Джокович загрява с наша фолкаджийка! (ВИДЕО)

Какво би направил ако можеше да се върнеш в същата ситуация, би ли пуснал въпросната песен?

Няма нито един момент, в който съм се помислил за по-голям от Джокович. Аз се възхищавам не него като тенисист и начинът, по който поддържа форма. Той използва техника за съзнателно дишане, дихателна практика с ледени душове, която аз самият практикувам от 4 години. Възхищавам се как той прокламира това, вдъхновява хората с това, което прави, затова се почувствах специален и горд, че бях поканен да пускам за тези хора.