0

И мащата над 1 милион последователи в Instagram инфлуенсърка Дженифър Памплома предупреди жените да избягват да поставят импланти в задните си части. Самата тя обвинява своите пластични операции, че са я довели до постоянна болка и са й причинили безплодие.

Памплона, която описва себе си като „пристрастена към хирургията“, е похарчила колосалната сума от 1 милион долара, за да изглежда като Ким Кардашиян, пише New York Post. Тя обаче иска другите като нея да избягват като чума използвания в подобни интервенции козметичен материал полиметилметакрилат (PMMA).

„Винаги съм мечтала да бъда майка“, казва бразилката в интервю, която е имала десетки пластични операции. „За съжаление, сега се оказвам неспособна да изпълня тази мечта поради усложненията, причинени от PMMA.“

Въпреки че безплодието на Памплона не е пряко свързано с употребата на PMMA, се смята, че нейните усложнения са свързани с неправилно приложение или нежелана реакция.

В резултат на това веществото може да мигрира от мястото на инжектиране към други части на тялото, включително областта на таза, което може да повлияе на функционирането на репродуктивните органи

Памплона казва, че е получила нежелана реакция, причинена от разпространението на материала от задната тазова област към репродуктивните й органи по време на биопластика преди десетилетие. Нейният хирург д-р Карлос Риос каза, че медицинската злополука се е превърнала във „въпрос на живот или смърт“.

„Симптомите, които тя проявява, са пряка последица от тази процедура“, каза той. 

„Страданието е огромно и болката от невъзможността да създам живот е нещо, което никога не съм си представяла, че ще се сблъскам“, каза тя за загубата на шанса да бъде майка.

Нейният лекар обаче сподели, че нещата се подобряват „с медитация, подходяща диета, добавки и лекарства“.

„Ограниченията ми са сериозни и не знам какво крие бъдещето“, тъжно заяви бразилската инфлуенсърка.

Тя започва да се подлага на пластични операции още на 17-годишна възраст и оттогава има над 30 процедури на тялото и лицето.

Тя решава да спре едва след като е диагностицирана с телесна дисморфия през 2022 г.