0

Р ецензент, видял ранната прожекция на новия римейк на "Малката русалка" на Disney, сподели пред "Page Six", че филмът сякаш има закачка, отправена към Кейт Мидълтън.

Критикът разказа още, че продукцията прави редица фини, но правдоподобни сравнения между Мегън Маркъл и принц Хари, от една страна, и двамата главни герои - Ариел (която е чернокожа в новата версия) и принц Ерик (който е бял), от друга.

Но една от сцените изглежда доста реална: "Ариел е пожертвала гласа си, за да стигне до повърхността и да се срещне с принц Ерик. Тя не може да говори, затова той се опитва да отгатне името ѝ. Първото му предположение е Даяна. Второто му предположение е Катрин, но след като Ариел дава отрицателна и доста гневна реакция, той заключава: Добре, определено не е Катрин", сподели киношпионинът пред изданието. Той разказа още, че най-вероятно изборът на имена от страна на Disney, не е случаен.

"Излишно е да споменаваме, че Даяна е името на покойната майка на принц Хари, а Катрин е пълното име на неговата снаха, принцесата на Уелс, известна още като Кейт Мидълтън, която е широко разглеждана като реален враг на Маркъл."

Междувременно в прословутото си интервю с Опра Уинфри през 2021-а самата Мегън заяви, че се идентифицира с русалката. Тогава тя си спомни, че е гледала класическата анимация от 1989 г. по време на престоя си в Обединеното кралство след сватбата си с Хари през 2018-а. "Помислих си: О, Боже, тя се влюбва в принца и заради това губи гласа си", бяха думите тогава на Маркъл.