0

Б ританският крал Чарлз III бил на косъм да се ожени за една от братовчедките си преди да сключи неуспешния си брак с принцеса Даяна, съобщава Fox News.

Става въпрос за принцеса Олга Романова, която е трета братовчедка на Негово величество и член на последната руската царска фамилия Романови. „Това не ме ужаси – знаех каква е майка ми. Тя искаше да се омъжа за мъж, за предпочитане с титла и пари, защото смяташе, че това са нещата, които ще ми доставят удоволствие“, разказа 73-годишната Романова.

Въпреки че не се омъжва за монарх Олга Романова е оставила своя отпечатък в Обединеното кралство като телевизионна риалити звезда. През годините тя участва в няколко предавания, като последното е „The Big Celebrity Detox“.

„Не се омъжих за Чарлз, слава Богу. Щеше да е ужасно и за двама ни, особено за него. Така че всичко е наред. Майка ми имаше заблуди, че съм перфектният партньор и по някаква причина смяташе, че с Чарлз ще сме щастливи. Аз също съм грешната религия – аз принадлежа към руската православна църква, Чарлз към англиканската. Така че това беше една от многото пречки“, добави тя.

Романова е пра-племенница на руския цар Николай II. Неговият британски първи братовчед е крал Джордж V. Олга е единствената дъщеря на най-големия племенник на царя, принц Андрей Александрович.