0

А мерикански съд разгледа внесен иск от консервативна асоциация, която настоява да разбере подробности за американската виза, издадена на британския принц Хари, въпреки признанието му, че е употребявал наркотици, предадоха осведомителните агенции.

Далеч от лондонската съдебна зала, където същия ден херцогът на Съсекс се яви като свидетел в процес за "враждебното отношение" на медиите към него, федерален съдия във Вашингтон проведе изслушване по иска на фондацията "Херитидж". 

ГРЪМ В РАЯ! Меган Маркъл се вихри по купони

Организацията, която е изключително влиятелна в консервативните среди в САЩ, изисква достъп до миграционните досиета на принца, който през 2020 г. се премести в Калифорния заедно с американската си съпруга Меган Маркъл.

По-малкият син на британския крал Чарлз Трети "публично е признал (...) за редица престъпления, свързани с наркотици, в САЩ и в чужбина", се казва във внесения иск. Лица, направили подобни признания, обичайно са възпрепятствани да влязат на територията на страната, добавят от фондацията "Херитидж".

ОЧАКВАНОТО СЕ СЛУЧИ: Принц Хари и Меган пред развод!

Казусът засяга принц Хари, "но най-вече се отнася до Министерството на вътрешната сигурност и зачитането на закона", заяви адвокатът му Самюъл Дюи пред съдията Карл Никълс. Това е тема, която "предизвиква много широк медиен интерес", добави той.

"Визата на определено лице е поверителна", заяви Джон Бардо, адвокат на Министерството на вътрешната сигурност.

Съдията даде на ведомството една седмица, за да реши какво ще предприеме по случая. 

В мемоарите си, публикувани през януари, принцът признава, че е употребявал канабис, психотропни вещества и кокаин във Великобритания, Лесото и на американска територия.

От фондация "Херитидж" посочват също, че на други личности, сред които футболистът Марадона и певицата Ейми Уайнхаус, е било отказано влизане в САЩ заради употребата на наркотици, съобщи БТА.