0

Е минем се завръща, но за колко дълго? Една от най-големите музикални звезди пусна първи сингъл от предстоящия си нов албум "Смъртта на Слим Шейди" (The Death of Slim Shady (Coup de grâce)).

Еминем за малко да отмъкне ключова роля на Марк Уолбърг

Песента се казва "Houdini" по името на легендарния илюзионист Хари Худини и спокойно можем да кажем, че парчето, наред с клипа, са сред най-добрите за последните няколко години.

50 Cent прави сериал по "Осмата миля" (ВИДЕО)

Всичко е представено в познатия изключително хаплив стил на Еминем и носи препратки към "Without Me" от 2002 г.

Даже в клипа неговото алтер его Слим Шейди от миналото преминава през портал във времето, за да се озове в наши дни, а настоящият Еминем трябва да влезе в сблъсък с по-младото си Аз.

Видеото е представено под формата на забавен комикс и дори включва появата на звезди като Др. Дре, Пийт Дейвидсън, Снуп Дог и 50 Cent, което го прави още по-добро, докато припевът включва зарибяващото "Abracadabra" от едноименното осемдесетарско парче на Steve Miller Band.

ЩАСТЛИВО СЪБИТИЕ: Еминем омъжи щерка си! (СНИМКИ)

В текста Еминем сравнява живота си от 90-те със сега. Не пропуска да спомене зависимостта от различни субстанции в миналото, не пропуска и да "захапе" някоя от съвременните звезди на хип-хопа като Megan Thee Stallion, мениджъра си Пол Розенберг, когото сравнява с драг кралицата Ру Пол, и дори собствените си деца, които нарича "лигльовци".

Предстоящият албум на Еминем ще бъде негов 12-ти и звездата определено върши страхотна работа в изграждането на съспенс около него.

Феновете дори спекулират, че е възможно да бъде последният в кариерата му.

Иконата на Детройт официално обяви проекта по време на драфта в NFL през април.

НЕ СА ЗАРОВИЛИ ТОМАХАВКИТЕ: Бензино предизвика Еминем!

Представи го под формата на трейлър от криминална поредица, в която се разследва "убийството на Слим Шейди".

Две седмици по късно пък във вестник Detroit Free Press е публикуван некролог на "другото Аз" на Еминем. Там Слим Шейди е показан със снимка, на която носи маска на Джейсън Ворхийс - хорър героя от поредицата "Петък 13-ти" - и пише, че "феновете никога няма да забравят противоречивия рапър".

ЧИСТО НОВ: Еминем не е надигал чашката от 16 години (СНИМКА)

"Шейди за първи път става известно име през 1999 г. с дебюта на неговия сингъл "My Name Is", който — заедно с уникално си видео — представи младия изпълнител и неговите текстове на по-широка аудитория", пише в некролога. "В крайна сметка стилът му се превърна във визитна картичка, която дефинира едно съществуване, чийто край можеше да бъде само и единствено внезапен и ужасяващ."

"Нека в задгробния живот той намери покоя, който така и не успя да открие на Земята", завършва фалшивият текст.

ТАГНА СЕ: Доктор Дре получи звездата си на Алеята на славата

Не е ясно как и по какъв начин Еминем е решил да убие Слим Шейди и дали това действително няма да означава зрелищен начин, по който е решил да представи края на кариерата си. Може би.

По-рано тази седмица той пусна видео в Instagram профила си заедно с илюзиониста Дейвид Блейн, където обяви "Houdini" като първия сингъл от следващия албум.

"За последния номер ще накарам кариерата си да изчезне", казва рапърът на Блейн.