0

Ф еновете на Арсенал обвиниха Ким Кардашиян за провала на тима на осминафиналите в Лига Европа.

Известната риалити звезда изгледа от трибуните на ст. „Емирейтс“ загубата на „артилеристите“ от Спортинг (Л) с 3:5 след изпълнение на дузпи. 42-годишната американка бе довела и сина си Сейнт Уест, когото бе облякла с фланелка на тима от Северен Лондон.

Отпадането на тима предизвика мощна вълна в Туитър срещу присъствието на Кардашиян на стадиона. Привърженици на Арсенал припомниха, че тя и друг път е носила лош късмет на отбора. „Проклятието на Ким Кардашиян удари отново. Да отиде на следващия мач на Манчестър Сити. Да се надяваме, че няма да ни гледа с Кристъл Палас“, „Дойде на „Емирейтс“ и губим? Страхувам се, че проклятието съществува“, „Кардашиян идва на нашия мач и играчите ни се контузват“, гласят част от гневните коментари на запалянковците, които призоваха звезда повече да не стъпва на „Емирейтс“.

Самата Кардашиян пък наблюдаваше изкъсо представянето на Букайо Сака срещу Спортинг (Л) и дори засне с телефона си неговото изпълнение при дузпите. След мача тя дори проведе видеоразговор с младия английски национал. В него тя обеща да се върне на стадиона, за да празнува титлата във Висшата лига, към която Арсенал крачи уверено.

Представянето в Европа е болезнена тема за феновете на Арсенал, тъй като тимът няма особени успехи в евротурнирите. Всъщност лондончани могат да се похвалят само с една Купа на панаирните градове през 1970 г. и Купата на носители на национални купи (КНК) през 1994 г. Ето защо запалянковците приеха толкова тежко поредния неуспех на Стария континент.

Кардашиян пък не е единствената знаменитост, която подкрепя от време на време на живо „артилеристите“. През годините на трибуните можеха да бъдат забелязани актрисите Гуинет Полтроу, Деми Мур и Чарлийз Терон, моделът Жизел Бюндхен, певицата Дидо и др.